GCG Asia terlibat lagi dalam kecurian potret!

CHINESE TRANSLATE: https://gcgasiacheater.home.blog/2019/05/23/%e9%87%8d%e7%a3%85-gcg-asia-%e8%a2%ab%e5%8f%91%e7%8e%b0-%e6%b2%a1%e6%9c%89%e4%bb%bb%e4%bd%95%e5%a4%96%e6%b1%87%e7%89%8c%e7%85%a7-2/

ENGLISH TRANSLATE: https://gcgasiacheater.home.blog/2019/05/23/gcg-asia-involved-in-portrait-theft-incident/

Kenyataan Peguam

Beijing DeHeng Law Offices adalah sebuah firma undang-undang China didaftarkan di bawah undang-undang Republik Rakyat China, peguam yang telah menandatangani pernyataan kebenaran ini telah disahkan layak untuk mengamalkan. Kami sekarang diamanahkan oleh Emperor Entertainment (Hong Kong) Co., LTD and Emperor Entertainment (Beijing) Co., LTD (dikenali sebagai Kumpulan Emperor) untuk melantik peguam kami, Liu Zhi Jun dan Qiao Chun untuk mengeluarkan kenyataan ini.

Terdapat gambar promosi (dirujuk sebagai gambar kejadian) di internet pada tema ” Pelancaran Global Conference GCG ASIA”. Gambar tersebut terlibat dengan penggunaan teks yang berikut: ” Pelancaran Global Conference GCG ASIA & Konsert Artist sepanjang lima hari empat malam di Hong Kong dan Macau” “Dengan GCG ASIA hidup kaya” ” Jun 30 2019 Bertemu anda di Hong Kong AsiaWorld-Expo”. Gambar kejadian tersebut telah menggunakan potret lapan orang artis pada masa yang sama, salah satu potret (dirujuk sebagai gambar kejadian) adalah hampir serupa dengan Encik Nicholas Tse, artis yang terkenal di Hong Kong, China, dikenali sebagai ” Nicholas Tse Ting-fung “.

Sebagai agensi pengurus Encik Nicholas Tse, Kumpulan Emperor kini memberi kebenarkan peguam Liu Zhi jun dan Qiao Chun untuk membuat kenyataan awam yang berikut:

  1. Ini adalah disahkan bahawa potret yang terlibat (dikenali sebagai “Nicholas Tse”) bukanlah potret Encik Nicholas Tse, Kumpulan Emperor, Encik Nicholas Tse dan “GCG ASIA ” tidak mempunyai sebarang kerjasama, Kumpulan Emperor, Encik Nicholas Tse tidak berkaitan dengan gambar-gambar yang di dalam kandungan maklumat yang terlibat.
  2. Berdasarkan undang-undang Republik Rakyat China, penulis tersebut terlibat dalam pelanggaran hak-hak dan kepentingan sah Kumpulan Emperor, Encik Nicholas Tse. Kumpulan Emperor, Encik Nicholas TSE mengutuk secara terbuka bahawa pembuat gambar yang terlibat dalam perkara tersebut, akan menggunakan cara undang-undang terpelihara supaya pembuat gambar yang terlibat menanggungjawab undang-undang.
  3. Dipersilakan media-media yang berkaitan dan orang awam jangan menyebarkan gambar-gambar yang terlibat, apatah lagi mudah terpedaya oleh tingkah laku tahap rendah gambar-gambar ”cetak rompak” yang terlibat, dan bersama-sama memelihara dunia Internet secara jujur dan sihat.

Sejak kebelakangan ini, asyik kewujudan kejadian “mencuri gambar”, “Sintetik imej”, “tiruan daripada potret artis” dan kaedah lain untuk melanggar hak-hak keperibadian Encik Nicholas Tse, dan si pelaku peristiwa telah sengaja menyesatkan orang ramai untuk mencapai tujuan komersial mereka tidak wajar. Encik Nicholas Tse dan Kumpulan Emperor dengan ini amat marah dan ingin memberi amaran kepada pihak-pihak yang terlibat dan mengamanahkan peguam kami mengumpul bukti-bukti supaya pihak-pihak yang terlibat akan menanggungjawab undang-undang.
Terima kasih semua atas perhatian anda dan cinta terhadap Encik Nicholas Tse.

sources:https://www.weibo.com/3270824053/HvotyhF1T?type=comment#_rnd1558591582416

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s